A nagyvilág színei:Calcutta - bézsek és barnák







A Gangesz kiterjedt deltája felett, melynek vize a bronz és bézs homok minden árnyalatában játszik, emelkedik Calcutta, a hindu metropolis, a színes kontrasztok, a sötétbronz színek keleti varázsának és az ősi templomok ódon köveinek városa. A Calcuttára jellemző lüktető zsúfoltságot tompítják a város barnás színei.

A bézsek és barnák diszkrét bájjal és időtlen eleganciával teli színek. Ideálisan hangsúlyozzák, egyben összhangba hozzák a klasszikus stílust és a természetes anyagok szépségét. A bézs finomsága és a barna nyugalma barátsággal, az otthonos csend biztonságos légkörével töltik 
meg a teret.

Anyagok:  A kulcsszó a természetesség,akár fáról, akár textilről 
akár kőről beszélünk, mindennek természetes hatása van . Olyannyira, hogy az indiaiak a falaikat is a természetből nyert szinezékek segítségével varázsolják üdére.
Falszínek:  Noha India a harsány és merész színhasználatáról ismert, megnyugtató megoldás a falakat kevésbé zajos színre festeni. A Selymes szantál vagy a Bódító kardamon mellett jól mutatnak a tradicionális barna bútorok.   
A barna a természetben mindenütt jelen levő szín, stabil alapot ad, sokak számára nyugtató hatású, így falszínként tökéletes választás.
A barna közepes és sötét árnyalatai, amilyen az Érett vanília, vagy 
az Illatos fahéj gazdagságra, előkelőségre, melegségre, komfortra utalnak. 
Bútorok: A festett, faragott, gazdagon díszített bútorok a jellemzők. Ha nem színekkel szeretnéd megidézni Indiát, barna rózsafából készített szekrényekkel, asztalokkal is elérheted a kívánt hatást.
Kiegészítők: réztálak, elefántok, színes díszpárnák. 
A hangulatot tovább emelheted mécsestartókkal.
(Forrás: Dulux Színkatalógus 2015.)
                                                                         









Népszerű bejegyzések